«Κόβουν την ανάσα» τα βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Τουρκία – Δεκάδες τραυματίες και ζημιές

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών ταρακούνησε τη βορειοδυτική Τουρκία και έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη νωρίς την Τετάρτη, τραυματίζοντας 50 ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε ορισμένα κτίρια στην επαρχία Ντούζτσε, σύμφωνα με το Reuters.

Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνουν τη στιγμή που έγινε ο σεισμός των 5,9 βαθμών. Όπως φαίνεται αντικείμενα μετακινούνται ή πέφτουν, άνθρωποι προσπαθούν να προστατευτούν και τρέχουν για να βγουν σε εξωτερικούς χώρους.

propoli

Ο σεισμός στην Τουρκία, που ήταν σχεδόν επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος κάπου δέκα χιλιομέτρων, σημειώθηκε στις 04:08 (τοπική ώρα· 03:08 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του βρισκόταν κάπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

«Έχουμε τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός σε κρίσιμη κατάσταση», ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Αρκετές και μεγάλες είναι οι ζημιές στα κτίρια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Σύμφωνα με την τουρκική Πολιτική Προστασία (AFAD), ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,1 βαθμών, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) από την πλευρά του υπολόγισε ότι είχε μέγεθος 6 βαθμών.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στα βορειοδυτικά της χώρας – Αισθητός σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα (vid)

Loading