Στην ατζέντα η ευρωπαϊκή απάντηση στις επιπτώσεις στον ανθρωπιστικό τομέα και τον τομέα ασφαλείας, καθώς και τα αντίποινα
Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών των 27 χωρών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο προκειμένου να «συζητηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στην κατάσταση στην Ουκρανία», ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν σε ανάρτησή του στο Twitter, η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.
«Πολλά θέματα θα περιλαμβάνονται στην ατζέντα, μεταξύ των οποίων η ευρωπαϊκή απάντηση στις επιπτώσεις στον ανθρωπιστικό τομέα και τον τομέα ασφαλείας, καθώς και τα αντίποινα», επεσήμανε κυβερνητική πηγή στο AFP.
Ξεχωριστά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Ιβ Λεντριάν δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι στη σύνοδο θα εξεταστεί και πώς οι χώρες της ΕΕ μπορούν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τους πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία.
«Προφανώς οι Ευρωπαίοι θα είναι εκεί για να δείξουν αλληλεγγύη, να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες», τόνισε ο Λεντριάν.
- Βελτιωμένη η κατάσταση της πυρκαγιάς στον Άγιο Βασίλειο Βιλίων
- Παλαιό Φάληρο: Το σχέδιο διαφυγής και οι αποκαλύψεις γύρω από τη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
- ΗΠΑ: Το χάος στις βίζες φέρνει κρίση στα πανεπιστήμια – Δραματική μείωση των ξένων φοιτητών
- Αναγνώριση και τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ωρωπού
- Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Αμμόβουνο Ορεστιάδας: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες