Κύπρος: Εμβολιάστηκαν με AstraZeneca τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στη Λευκωσία, έκκληση από Νίκο Αναστασιάδη

Έκκληση για να εμβολιαστεί κατά του covid-19 απηύθυνε προς τον κυπριακό λαό και πάλι σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Με δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, από το εμβολιαστικό κέντρο στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, όπου σήμερα εμβολιάστηκαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παρέστη στον εμβολιασμό τόνισε: «Η εδώ παρουσία του συνόλου των υπουργών, με εξαίρεση εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί λόγω ωριμότητας ηλικίας ή του κ. Χριστοδουλίδη που απουσιάζει και θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα, έχουμε προσέλθει μαζικά, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, προκειμένου όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα πως, αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο.

propoli

Για να στείλουμε ένα μήνυμα πως, οι ελάχιστες παρενέργειες ή των περιπτώσεων παρενεργειών που παρατηρήθηκαν, δεν μπορεί να υπάρξουν ή να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της αγέλης, όπως αποκαλείται, αλλά και θα δώσει την ευχέρεια να ανοίξει η οικονομία, να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος, να ζούμε σε μια κανονική ζωή.

Για αυτό είναι χρήσιμο, προς όλους τους πολίτες: μην επηρεάζεστε από τα όσα γράφονται ή από τα όσα λέγονται.

Μέχρι στιγμής, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων, με AstraZeneca, και δεν υπήρξαν πάρα ελάχιστες των ελαχίστων παρενέργειες.

Συνεπώς, για άλλη μια φορά καλώ το σύνολο του κυπριακού λαού που παραμένει ανεμβολίαστος: Μην επιλέγετε. Εμβολιαστείτε. Επαναλαμβάνω, αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον μέτρα χαλάρωσης το Πάσχα, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε: «Η επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσει, αφού εξετάσει όλα τα δεδομένα».

Δείτε επίσης: Έτοιμες οι ΗΠΑ για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading