Υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης και κλοπής κρυπτονομισμάτων, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, διερευνά η Κυπριακή Αστυνομία στη Λεμεσό.
Η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, από 39χρονο, διευθυντή εταιρείας παροχής τεχνικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 39χρονου, στις 6 Αυγούστου 2021, δέχθηκε μήνυμα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, το οποίο φαινόταν να προέρχεται από συνεργάτη του. Μέσω του μηνύματος αυτού, οι πραγματικοί αποστολείς του μηνύματος φέρονται να απόκτησαν πρόσβαση στα συστήματα και τα δεδομένα εταιρείας, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο εξωτερικό και στην οποία η εταιρεία του 30χρονου παρέχει τεχνικές υπηρεσίες.
Μετά την απόκτηση πρόσβασης στα δεδομένα της εν λόγω εταιρείας, στις 8 Αυγούστου, οι δράστες φαίνεται να αφαίρεσαν από διάφορα ηλεκτρονικά πορτοφόλια αριθμός κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 35,000,000 δολάρια.
Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.
Δείτε επίσης: Νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις (vid)
- Συνάντηση Στ. Παπασταύρου με Dan Γιόργκενσεν: Ενεργειακές λεωφόροι και σταθερότητα τιμών στο επίκεντρο
- Η συγκέντρωση μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι με ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου
- Η ενίσχυση της ειδικής σχέσης ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου στο επίκεντρο της συνάντησης Στάρμερ – Τραμπ
- Εντυπωσιακή νίκη για την Κλαμπ Μπριζ, άτυχη η Κοπεγχάγη
- Σιλβέστερ Σταλόνε: Μια εμβληματική σκηνή του Rocky και οι προκλήσεις πίσω από αυτήν
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr