Κυρώσεις σε ρώσους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία επέβαλε η Βρετανία
Η Βρετανία ανακοίνωσε το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αφορούν τους 386 βουλευτές της ρωσικής Δούμας, που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.
“Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας επέβαλε σήμερα κυρώσεις εις βάρος 386 βουλευτών της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, για τη στήριξή τους στις ουκρανικές αποσχισθείσες περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ“, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
“Οι νέες κυρώσεις απαγορεύουν στα πρόσωπα αυτά να ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, να έχουν πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες εδώ“, όπως αναφέρεται.
Δείτε επίσης: Βέλγιο και Σλοβενία τάσσονται υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ αλλά όχι ακόμα
- Σφοδρή έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ
- Αρκούδα παγιδεύτηκε σε στύλο ηλεκτρισμού στο Νέο Μεξικό – Ανεπαρκής αντίδραση των αρχών
- Ζούμε περισσότερο αλλά με λιγότερη υγεία: Οι αποκαλύψεις των νέων ερευνών
- Επίθεση Χούθι σε σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο στην Ερυθρά Θάλασσα: Πυρκαγιά και αναστάτωση
- Γιορτή σήμερα 23 Ιουλίου: Ποιοι Άγιοι γιορτάζουν;
![]()
