H ίδια δήλωσε πως η ανάπτυξη της οικονομίας στην ευρωζώνη μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στο 2,3% το 2022
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ωθήσει την ευρωζώνη σε στασιμοπληθωρισμό, ακόμη και αν αυξήσει τον πληθωρισμό εξαιτίας των υψηλών τιμών ενέργειας και μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, χθες Σάββατο.
«Τα εισερχόμενα δεδομένα δεν υποδηλώνουν πραγματικό κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού», τόνισε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα “ Ο Φιλελεύθερος” που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στην ευρωζώνη μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στο 2,3% το 2022 εξαιτίας του πολέμου, σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο. Ωστόσο, σημείωσε ότι σε όλα τα σενάρια, ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί και να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα κοντά στον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ το 2024.
(DATE}
Δείτε επίσης: Έρχεται επιδότηση ρεύματος και για φοιτητές
- Μυτιλήνη: Παρουσίαση των Πολιτιστικών Στρατηγικών Σχεδίων για τα Νησιά του Βορείου Αιγαίου
 - Ανέγερση κέντρου δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης στο Μόναχο από τις Deutsche Telekom και Nvidia
 - ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μετρό Θεσσαλονίκης και η ασφάλεια των πολιτών
 - Παραίτηση του διευθυντή της Blikk μετά την εξαγορά της από τον όμιλο Indamedia
 - Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τον τυφώνα Καλμάγκι – Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου με έξι θύματα
 
 ![]()
						
  