Η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Πούτιν για την αποκλιμάκωση της έντασης γύρω από το θέμα της Ουκρανίας, δεν οδήγησε σε μια “θεμελιώδη αλλαγή”, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για “σοβαρές και ταχείες επιπτώσεις” που θα υποστεί η Μόσχα σε περίπτωση που επιτεθεί στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, διάρκειας μιας και πλέον ώρας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των δυο ηγετών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους “θα απαντήσουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν σοβαρές και ταχείες επιπτώσεις στη Ρωσία”, αν η τελευταία εισβάλει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.
Ο Μπάιντεν είπε στον Πούτιν ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες για διπλωματία καθώς και για “άλλα σενάρια”, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Η πολυαναμενόμενη τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Πούτιν για την αποκλιμάκωση της έντασης γύρω από το θέμα της Ουκρανίας, δεν οδήγησε σε μια “θεμελιώδη αλλαγή”, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
Μπάιντεν και Πούτιν είχαν απευθείας συνομιλία για όλα τα θέματα που οι ΗΠΑ είχαν θέσει δημόσια. Η συνομιλία ήταν “επαγγελματική, ουσιαστική και διήρκησε μια και πλέον ώρα. Δεν υπήρξε θεμελιώδης αλλαγή στη δυναμική που παρατηρείται εδώ και εβδομάδες”, δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων αυτός ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Ν. Δένδιας και Ζ. Μπορέλ συζήτησαν για την Ουκρανία και την Αν. Μεσόγειο
- Σοκ στα Γιαννιτσά: Πέθανε ο 27χρονος μετά τον ξυλοδαρμό σε κλαμπ – Προφυλακισμένος ο 26χρονος
- Σιωπή Ινφαντίνο στην Κατοβίτσε για τις εκλογές της FIFA και την τέταρτη θητεία
- Συναγερμός στην Πολωνία για πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από αντικείμενο που ήρθε από τη Λευκορωσία
- Σφοδρή επίθεση Βελόπουλου για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
- Σκληρή απάντηση Λαβρόφ για το drone στη Λειψία και τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας
![]()
