ΛΟΑΤΚΙ: ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Ρωσία ύψωσαν τη σημαία του ουράνιου τόξου

Οι πρεσβείες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά στη Ρωσία ύψωσαν σήμερα σημαίες του ουράνιου τόξου στα κτίριά τους για να τιμήσουν τον «Μήνα Υπερηφάνειας» – Οι πρεσβευτές των τριών χωρών, μαζί με τους συναδέλφους τους της Ισλανδίας και της Αυστραλίας και έναν διπλωμάτη από τη Νέα Ζηλανδία δήλωσαν:

«Δυστυχώς, τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ εξακολουθούν σε όλον τον κόσμο να πέφτουν θύματα βίας, παρενόχλησης και διακρίσεων, απλώς και μόνο επειδή είναι αυτοί που είναι».

propoli

Στην ανακοίνωση, οι έξι διπλωμάτες τονίζουν ότι «οι αρχές συχνά κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα μίσους σε πολλές χώρες».

Η αμερικανική πρεσβεία ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία ο πρεσβευτής Τζον Σάλιβαν κρατάει τη σημαία του ουράνιου τόξου, η οποία στη συνέχεια υψώνεται στην είσοδο του κτιρίου.

Παρόμοιες σημαίες ύψωσαν επίσης οι πρεσβείες του Καναδά και της Βρετανίας.

Τον Ιούνιο του 2020 η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα είχε υψώσει τη σημαία του ουράνιου τόξου στην πρόσοψή της, προκαλώντας την αντίδραση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος σχολίασε ότι το γεγονός αυτό υποδηλώνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό των Αμερικανών διπλωματών.

Το 2013 η Ρωσία υιοθέτησε έναν νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανηλίκους.

Υπό αυτό το πρόσχημα απαγορεύτηκαν οι παρελάσεις υπερηφάνειας και η απεικόνιση της σημαίας του ουράνιου τόξου.

Από πέρσι, το Σύνταγμα της Ρωσίας ορίζει ότι ο γάμος είναι ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα, απαγορεύοντας εκ των πραγμάτων τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Δείτε επίσης: Κ. Μητσοτάκης για την ισότητα και τον σεβασμό στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ: «Οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Ένωσή μας»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading