Μ. Βέμπερ: Η συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο δείχνει για άλλη μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις

Η σημερινή συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο «δείχνει για άλλη μια φορά: Η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σημειώνει ότι «το ΕΛΚ υπογράμμιζε για χρόνια την ανάγκη περιορισμού των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής». «Σήμερα χαιρετίζουμε θερμά τα κρίσιμα βήματα που έγιναν από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη μαζί με τη βελγική Προεδρία για την εμβάθυνση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο» τονίζει ο κ. Βέμπερ.

propoli

«Ελπίζουμε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δείξουν επίσης μεγαλύτερη δέσμευση με τρίτες χώρες για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση» καταλήγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Aλ Σίσι: Στην Αθήνα το 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου – Τι είπαν για το μεταναστευτικό

Loading