Εκτεταμένες ζημίες σε αστικές υποδομές και πολυκατοικίες στην Μαριούπολη αποτυπώνονται ξεκάθαρα σε δορυφορικές φωτογραφίες, σύμφωνα με ιδιωτική αμερικανική εταιρία
Η Maxar Technologies ανακοίνωσε ότι φαίνονται πυρκαγιές στο δυτικό τμήμα της πόλης-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και δεκάδες πολυώροφες πολυκατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις φωτογραφίες αυτές.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι η Μαριούπολη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στη χώρα του, αλλά η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.



Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών και ενός αποκλεισμού της πόλης επί 12 ημέρες, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή.
Δεν κατέστη άμεσα δυνατό για το Reuters να επαληθεύσει τον αριθμό των θυμάτων.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανία: Είναι πόλεμος κι όχι ειδική στρατιωτική επιχείρηση- «Παρακαλώ σταματήστε»
- Μετς: Ο άνδρας που κάηκε ζωντανός δεν είχε τραύματα – Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση
- Ινδία-Πακιστάν: Συναγερμός με εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζάμου
- Ο Ένιο Μορικόνε μέσα από την οπτική του γιου του Μάρκο
- Νέος πάπας εκλέγεται με λευκό καπνό από την Καπέλα Σιξτίνα
- Θ. Δαβάκης: Σημαντική παρουσία στη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2025