Μεσανατολικό: Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν «καμία εχθρότητα» απέναντι στη Γερμανία

Οι Παλαιστίνοι δεν έχουν καμία εχθρότητα απέναντι στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα στο AFP ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας των Παλαιστινίων, μία ημέρα μετά την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν Γερμανοί τουρίστες στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης

Σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε (το Σάββατο) με πέτρες εναντίον πολιτικού οχήματος που είχε ισραηλινές πινακίδες στο κέντρο της Ναμπλούς.

propoli

Στο Twitter ο Γερμανός πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ Στέφεν Ζάιμπερτ χαρακτήρισε “αποκρουστικό και δειλό” το γεγονός ότι “ένα πλήθος επιτίθεται σε τουρίστες επειδή δεν του αρέσει η πινακίδα κυκλοφορίας τους”.

Προφανώς δεν έχουμε καμία εχθρότητα απέναντι σε μια χώρα οι πολίτες της οποίας επισκέπτονται τις πόλεις μας”, δήλωσε σήμερα ο Ταλάλ Νουεκάτ εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέοι “αντιμετώπισαν με δυσπιστία” το “ξένο” όχημα, φοβούμενοι ότι μπορεί να χρησιμοποιείται από μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες είχαν διεισδύσει στο παλαιστινιακό έδαφος, όπως συμβαίνει συχνά.

Πολλά οχήματα με ισραηλινές πινακίδες που κυκλοφορούν στη Ναμπλούς είναι αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί και συνήθως τα χρησιμοποιούν νέοι.

Όπως εξήγησε ο Ντουεκάτ, οι δύο Γερμανοί τουρίστες διασώθηκαν από Παλαιστίνιο αστυνομικό.

Δείτε επίσης: Νικαράγουα – Βατικανό: Η Μανάουα παγώνει τις διπλωματικές σχέσεις με το Βατικανό

Loading