Μεσανατολικό: Τουλάχιστον 127 οι νεκροί – Το Ισραήλ συνεχίζει τον βομβαρδισμό της Γάζας

Τουλάχιστον 119 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους την εβδομάδα των εχθροπραξιών – Όκτω άτομα στο Ισραήλ – 450 πυραύλους εκτόξευσε στην Γάζα κατά την διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ.

Αυξήθηκαν οι απώλειες στην λωρίδα της Γάζας μετά από νέους βομβαρδισμούς από τον ισραηλινό στρατό το πρωί της Παρασκευής. Τουλάχιστον 119 Παλαιστίνοι έχουν χάσει την ζωή τους στην Γάζα την τελευταία εβδομάδα των εχθροπραξιών, μεταξύ των οποίων 31 παιδιά, ενώ περισσότερα από 800 άτομα έχουν τραυματισθεί. Στο Ισραήλ έχουν χάσει την ζωή τους οκτώ άτομα, από ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς από την λωρίδα.

propoli

Κατά την διάρκεια της νύχτας 160 πολεμικά αεροπλάνα των ισραηλινών δυνάμεων έπληξαν 150 στόχους στην Γάζα, εκτοξεύοντας συνολικά 450 πυραύλους μέσα σε 40 λεπτά.

Σύμφωνα με τον εκρπόσωπο του Ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχη Τζόναθαν Κονρίκους, η επίθεση είχε ως στόχο ένα «υπόγειο σύστημα τούνελ» που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Ο Κονρίκους δεν παρείχε κάποια νέα ενημέρωση σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί χερσαία εισβολή στην λωρίδα της Γάζας σήμερα.

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) έχουν ετοιμάσει ωστόσο προτάσεις για χερσαία εισβολή, τις οποίες έχουν στείλει στους πολιτικούς ηγέτες του Ισραήλ προς υπογραφή.

Οι Δυνάμεις Άμυνας έχουν μεταφέρει στρατιώτες κοντά στην Γάζα «προετοιμαζόμενοι για χερσαίες επιχειρήσεις», εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο Independent.

Νωρίτερα, τουλάχιστον τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν περίπου 120 άτομα, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, από το Ισραήλ, καθώς η κατάσταση όλο και χειροτερεύει.

Τις τελευταίες ημέρες η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν ρίξει περίπου 1.600 ρουκέτες προς το Ισραήλ από την Γάζα, δηλώνουν οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ.

Τι προκάλεσε την βία;

Οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ξεκίνησαν ύστερα από μέρες όλο και εντονότερων συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας στην πλατεία των Τζαμιών, ένα μέρος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ιερό τόσο για τους εβραίους όσο και για τους άραβες.

Η Χαμάς απαίτησε από το Ισραήλ να απομακρύνει την αστυνομία από το σημείο και από την κοντινή αραβική συνοικία Sheikh Jarrah, όπου οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν εξώσεις από εβραίους αποίκους. Η Χαμάς άρχισε να εκτοξεύει πυραύλους όταν η διορία που έδωσε στο Ισραήλ έληξε χωρίς να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Δείτε επίσης: Μεσανατολικό: Αντιπροσωπεία της Αιγύπτου εγκατέλειψε το Ισραήλ με άδεια χέρια

Loading