Μέση Ανατολή: Ο ΙΑΕΑ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ζημιές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Τα αντίποινα από το Ισραήλ προς το Ιράν, για την επίθεση με drones και πυραύλους πριν από μια εβδομάδα, ξεκίνησαν και προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

propoli

Σε ανάρτησή του στο X, είπε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση πολύ στενά και καλεί για αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, τονίζοντας ότι «οι πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο σε στρατιωτικές συγκρούσεις».

Νωρίτερα, το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim, το οποίο πρόσκειται στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), δημοσίευσε ένα βίντεο με λεζάντα λέγοντας: «Ο πυρηνικός χώρος του Ισφαχάν είναι απολύτως ασφαλής».

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει έναν άνδρα να ελέγχει το ρολόι του κοντά στο Κέντρο Πυρηνικής Τεχνολογίας του Ισφαχάν. Στη συνέχεια, η κάμερα κάνει ζουμ σε αρκετούς στρατιώτες που στέκονται γύρω από κάτι που μοιάζει με συστοιχία αεράμυνας.

Δείτε επίσης: Πετρέλαιο: Ανοδικές τάσεις για την τιμή του μετά τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

Loading