Μέση Ανατολή: Οργή από τον ΟΗΕ για τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας

Την οργή του ΟΗΕ έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του στην περιοχή.

Τα περισσότερα από τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας δεν βρίσκονται πλέον σε λειτουργία λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί στις επιθέσεις, τις επιδρομές του Ισραήλ και την έλλειψη καυσίμων και προσωπικού. Αυτά που παραμένουν ανοικτά βρίσκονται σε ολοένα και μεγαλύτερη πίεση λόγω των επιθέσεων και των αυξανόμενων αριθμών ασθενών και τραυματιών που φθάνουν σε αυτά.

propoli

«Είμαι οργισμένος που τα παιδιά που αναρρώνουν από τους ακρωτηριασμούς στα νοσοκομεία στη συνέχεια σκοτώνονται σε αυτά τα νοσοκομεία», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο Νάσερ, το μεγαλύτερο σε λειτουργία νοσοκομείο που έχει απομείνει στον θύλακα, έχει βομβαρδιστεί δύο φορές τις τελευταίες 48 ώρες. Δήλωσε ότι ένα από τα θύματα ήταν η 13χρονη Ντίνα, που είχε υποστεί ακρωτηριασμό και η οποία είχε επιβιώσει από χτύπημα στο σπίτι της, στο οποίο σκοτώθηκε η οικογένειά της.

«Άρα πού πάνε τα παιδιά και οι οικογένειες; Δεν είναι ασφαλή στα νοσοκομεία, δεν είναι ασφαλή στα καταφύγια, και σίγουρα δεν είναι ασφαλή στις λεγόμενες ‘ασφαλείς’ ζώνες», δήλωσε.

Η Μάργκαρετ Χάρις, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία της Γάζας ως «αδιανόητη».

«Τα απολύτως βασικά, αυτά δεν τα έχουν. Ένας από τους συναδέλφους μου μίλησε για ανθρώπους που είναι ξαπλωμένοι στο δάπεδο με πολύ έντονους πόνους, σφαδάζουν, αλλά δεν ζητούν παυσίπονα. Ζητούν νερό», δήλωσε. «Είναι αδιανόητο ότι ο κόσμος επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό».

Δείτε επίσης: Στη βουλή ο Αντώνης Σαμαράς – Καταψηφίζει την τροπολογία

Loading