Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ελέγχει το λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας

Σε μια ακόμα ανακοίνωση από τη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε ο ισραηλινός στρατός, κάνοντας γνωστό ότι ελέγχει το λιμάνι της περιοχής.

«Μια κοινή επιχείρηση τεθωρακισμένων και χερσαίων δυνάμεων επέτρεψε αυτές τις τελευταίες μέρες να αναληφθεί ο επιχειρησιακός έλεγχος του λιμανιού της Λωρίδας της Γάζας, που ελεγχόταν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», όπως ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση.

propoli

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση το χρησιμοποιούσε «ως κέντρο εκπαίδευσης για τις θαλάσσιες δυνάμεις καταδρομέων με στόχο να σχεδιαστούν και να εκτελεστούν θαλάσσιες ναυτικές επιθέσεις».

Ο πόλεμος φούντωσε για τα καλά από την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Στην ισραηλινή πλευρά, περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το Ισραήλ σφυροκοπά αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό πλήρη πολιορκία. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο 11.500 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 4.710 παιδιών, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Αφού δήλωσε ότι περικύκλωσε το βόρειο τμήμα του θύλακα, ο στρατός υποστηρίζει ότι διεξάγει μάχες στην καρδιά της πόλης της Γάζας και έχει ανακοινώσει αυτές τις τελευταίες ημέρες ότι πήρε τον έλεγχο πολλών κυβερνητικών κτηρίων, μεταξύ των οποίων του κοινοβουλίου και της στρατονομίας.

Η Χαμάς υποβάθμισε την ανακοίνωση αυτή κάνοντας λόγο για «κενά» κτίρια. Τα ισραηλινά στρατεύματα επεμβαίνουν επίσης στα νοσοκομεία της Γάζας, τα οποία το Ισραήλ υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς ως κρυψώνες για όπλα και ως κέντρα διοίκησης.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει έτσι σήμερα την έφοδό του στο βασικό νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Αλ Σίφα, όπου βρίσκονται χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι, κάτι που προκαλεί έντονες ανησυχίες και επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε επίσης: Αυξάνεται κατά 50% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Loading