Μετακίνηση βομβαρδιστικών B-2 από τις ΗΠΑ στην νήσο Γκουάμ: Άγνωστο αν συνδέεται με τη Μέση Ανατολή

Μετακίνηση βομβαρδιστικών B-2 από τις ΗΠΑ στην νήσο Γκουάμ: Άγνωστο αν συνδέεται με τη Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετακινούν βομβαρδιστικά B-2 στην νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό, δήλωσαν στο Reuters δύο αμερικανοί αξιωματούχοι, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν η μετακίνηση σχετίζεται με την σύγκρουση στην Μέση Ανατολή.

Τα B-2 μπορούν να μεταφέρουν την βόμβα GBU-57 Massive Ordnance Penetrator που είναι σχεδιασμένη για να πλήττει υπόγειους στόχους.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις κινήσεις αυτές των B-2, ούτε για τον αριθμό τους. Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διαταγές για την μετακίνηση των αμερικανικών βομβαρδιστικών πέραν του Γκουάμ.

Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό της πληροφορίας.

Ειδικοί και αξιωματούχοι παρακολουθούν προσεκτικά αν βομβαρδιστικά B-2 θα μεταφερθούν στην αμερικανο-βρετανική βάση του Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς το νησί βρίσκεται σε ιδανική θέση για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στάθμευαν βομβαρδιστικά B-2 στο Ντιέγκο Γκαρσία μέχρι τον περασμένο μήνα, όταν αντικαταστάθηκαν από βομβαρδιστικά B-52.

Loading

Play