Μεξικό: Νεκροί 2 αστυνομικοί από επίθεση

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μεξικού, ενώ τραυματίστηκε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της δημάρχου, Κλαούντια Σάινμπαουμ η υγεία του αρχηγού της αστυνομίας Ομάρ Γκαρσία Χαρφούς δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο από την επίθεση που συνέβη στις 6:30 το πρωί, τοπική ώρα – 14:30, ώρα Ελλάδας – που σόκαρε τους κατοίκους της γειτονιάς στη γειτονιά Λόμας ντε Τσαπουλτεπέκ. Ένας απροσδιόριστος αριθμός ατόμων σκοτώθηκε τόνισε η δήμαρχος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

propoli

Ενώ, ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας κατηγόρησε για την απόπειρα δολοφονίας του το πανίσχυρο καρτέλ ναρκωτικών «Νέα Γενιά Τζαλίσκο» (CJNG). «Σήμερα το πρωί δεχθήκαμε μια δειλή επίθεση από το CJNG, δύο συνάδελφοι και φίλοι μου έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Μεξικανός πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, ότι η επίθεση εναντίον του υπουργού Δημόσιας Ασφαλείας της πρωτεύουσας «συνδέεται αδιαμφισβήτητα με το έργο που γίνεται για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και ηρεμία στην Πόλη του Μεξικού και στη χώρα».

«Μια επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας της Πόλης του Μεξικού. Ήταν η δήμαρχος της πόλης, Κλαούντια Σάινμπαουμ, που με ενημέρωσε για αυτήν, αναφέροντας ότι ο υπουργός τραυματίστηκε», δήλωσε ο Λόπεζ Ομπραντόρ.

Επιπλέον, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για σφοδρή ανταλλαγή πυρών που διήρκησε για αρκετά λεπτά κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Λόμας ντε Τσαπουλτεπέκ, η οποία είναι γειτονιά πλουσίων και κατοικιών πρεσβευτών.

Δείτε ακόμη:

Βρετανία: Τρεις νεκροί στη Γλασκώβη

Loading