Συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της G7 παραχώρησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ο οποίος αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
«Το αεροδρόμιο της Καμπούλ πρέπει να παραμείνει ασφαλές για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού».
Ο Μισέλ εξέφρασε την ανησυχία της ΕΕ για την ασφάλεια που υπάρχει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ: «Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να παρατείνουμε τη χρονική προθεσμία μετά τις 31 Αυγούστου», ανέφερε, σημειώνοντας τονίζοντας ότι αυτό είναι το κλειδί για να φύγουν με ασφάλεια από εκεί.
Ο Σαρλ Μισέλ αναφέρθηκε και στις προσφυγικές ροές τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί η δημιουργία ομάδας διακινητών. «Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και να προστατέψουμε τα σύνορα της ΕΕ», δήλωσε.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι η λήξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν δε σημαίνει ότι σταματά και η δέσμευση της ΕΕ να προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.
Δείτε επίσης: Al Jazeera: Πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο διορίζετε υπουργός Άμυνας
- Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ: Ο ορίζοντας 2030 του Μητσοτάκη φέρνει μόνο ανασφάλεια
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
- Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: τι φέρνει η Κυριακή 06.09.2026
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
