Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς Ουκρανούς που σκοτώθηκαν όταν επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα της Ρωσίας
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Reuters, οι Ρώσοι αξιωματούχοι σημείωσαν χαρακτηριστικά πως τα ρωσικά στρατεύματα και οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν «Ουκρανούς σαμποτέρ» να παραβιάσουν τα σύνορα.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας επιτέθηκαν σε μια «ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης» που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν να πέσουν νεκροί πέντε στρατιώτες και να καταστραφούν τα οχήματά τους.
Οι αρχηγοί του στρατού ανέφεραν ότι «μια μονάδα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, μαζί με μια συνοριακή περιπολία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, απέτρεψε μια ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης από το να παραβιάσει τα ρωσικά κρατικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας».
Ωστόσο ο ουκρανικός στρατός διαψεύδει αναφέροντας πως οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί απόπειρας εισβολής από σαμποτέρ είναι ψευδείς.
Νωρίτερα σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας, υποστήριξε πως Ουκρανοί κατέστρεψαν ρωσικό φυλάκιο κοντά στα σύνορα, ωστόσο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού διέψευσε επίσης: «Δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε να παράγουν ψευδείς πληροφορίες…αλλά επιμένουμε στο ότι δεν βάλλουμε κατά πολιτικών υποδομών ή κατά της περιοχής Ροστόφ» .
Δείτε επίσης: Μπορέλ: «Είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα των κυρώσεων για τη Ρωσία»
- Εθνική ανδρών: Θρίαμβος με 3-0 επί του Αζερμπαϊτζάν στην European League
- Εγκληματική οργάνωση διαφθοράς σε πολεοδομίες της Αττικής: Απαιτούσαν έως 30.000 ευρώ για εξυπηρετήσεις
- Σοκ για τον Αϊμέν Χουσεΐν: Πολύωρη ανάκριση στις ΗΠΑ πριν το Μουντιάλ 2026
- Σύλληψη γυναίκας με κινητά τηλέφωνα κρυμμένα στα παπούτσια της στις φυλακές Δομοκού
- Αλλαγές και προκλήσεις για την Εθνική Ελλάδας ενόψει Ιταλίας
![]()

