Η διακοπή λειτουργίας θα συνεχιστεί για μερικές μέρες
Εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας εξελίσσεται αυτήν την ώρα στο ηλεκτρικό δίκτυο του Λιβάνου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
Οι δύο βασικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ο «Αλ Ζαχράνι» και ο «Ντέιν Αμάρ», σταμάτησαν να λειτουργούν καθότι εξάντλησαν τα αποθήματα καυσίμου ντίζελ τους, με αποτέλεσμα η παραγωγή ενέργειας να πέσει κάτω από 200 megawatt.
Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, η διακοπή λειτουργίας θα συνεχιστεί για μερικές μέρες, σε μια περίοδο όπου η σοβαρή έλλειψη καυσίμων που αντιμετωπίζει ο Λίβανος, έχει εξαναγκάσει πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και εξώθησε πολύ κόσμο στο να καταφύγει στη μαύρη αγορά.
Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί σε πρατήρια βενζίνης, με οδηγούς να προσπαθούν απεγνωσμένα να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους.
Δείτε επίσης: Απεβίωσε ο πρώτος Πρόεδρος του Ιράν, Αμπολχασάν Μπανισάντρ
- Ανασύρθηκε το ναυαγισμένο γιοτ Bayesian του Μάικ Λίντς μετά από 10 μήνες
- Κικίλιας: Η Κως ως στρατηγική πύλη εισόδου στον τουρισμό
- Η γενιά Ζ και οι προκλήσεις της αγοράς εργασίας: Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης
- Διάσωση 40 αλλοδαπών νότια της Γαύδου υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ
- Πέρα από τον τέταρτο τοίχο: Η σημασία του Las Meninas του Ντιέγκο Βελάσκεθ στην ιστορία της τέχνης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr