Η τηλεφωνική συνομιλία διήρκεσε μιάμιση ώρα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία που διήρκεσε μιάμιση ώρα με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην στρατιωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει ο ρωσικός στρατός, ανακοίνωσε το Ελιζέ.
Οι δύο πρόεδροι «έκαναν μια μακρά ανασκόπηση για το σύνολο των ανθρωπιστικών θεμάτων, την πρωτοβουλία για την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών και τέλος μια ανασκόπηση για τις εν εξελίξει συζητήσεις στη Γκόμελ», διευκρινίζει η προεδρία.
Ο Μακρόν έχει πολύ τακτική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι: οι δύο άνδρες συνομίλησαν προχθές Κυριακή έπειτα από μια συνομιλία ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που αφιερώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην πυρηνική ασφάλεια μετά την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, από τον ρωσικό στρατό.
Ο Μακρόν αναμένεται να υποδεχθεί αργότερα τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας περισσότερα από 60 νοσοκομεία εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων
- Στρατηγική κίνηση: Ισραηλινός στρατός αναχαιτίζει πύραυλο από τους Χούθι της Υεμένης
- Το κρυφό κόστος της τεχνητής νοημοσύνης στον εργασιακό χώρο
- ΗΠΑ: Αντίκτυποι από την αγωγή του Όρεγκον κατά της στρατιωτικής ανάπτυξης στο Πόρτλαντ
- Τραγική επίθεση σε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν: τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες
- Δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων