Νέες φωτογραφίες της NASA από τα βάθη του Διαστήματος – Ο Μπάιντεν έκανε λόγο για ιστορική στιγμή (vid & pics)

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Chris van Hollen θα δοθούν απαντήσεις για το ποιοι είμαστε και πώς φτάσαμε ως εδώ

Στα βάθη του Σύμπαντος μας μεταφέρει η NASA η οποία έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας κι άλλες φωτογραφίες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

propoli

Η πρώτη παρτίδα έγχρωμων εικόνων υψηλής ανάλυσης, που χρειάστηκαν εβδομάδες για να προκύψουν από ακατέργαστα δεδομένα του τηλεσκοπίου, επιλέχθηκαν από τη NASA για να μας δώσουν μια συναρπαστική ματιά από τις κύριες περιοχές που στοχεύει το τηλεσκόπιο.

Η NASA έδειξε αρχικά τη χθεσινή εικόνα, που ήταν η βαθύτερη φωτογραφία του Σύμπαντος που έχουμε δει ως τώρα.

Στη συνέχεια, η διαστημική υπηρεσία μάς έδειξε την παρακάτω εικόνα:

Πρόκειται για μια ανάλυση της ατμόσφαιρας ενός γιγάντιου πλανήτη, που ονομάζεται WASP-96 b, και είναι η πρώτη ανάλυση φάσματος της ατμόσφαιρας ενός εξωπλανήτη.

Μπάιντεν: «Ιστορική στιγμή για την επιστήμη και την τεχνολογία»

Ο πρόεδρος της Αμερικής Τζο Μπάιντεν με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για την επιστήμη και την τεχνολογία.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Η πρώτη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Webb αντιπροσωπεύει μια ιστορική στιγμή για την επιστήμη και την τεχνολογία. Για την αστρονομία και την εξερεύνηση του διαστήματος.

Και για την Αμερική και όλη την ανθρωπότητα.»

Η τρίτη εικόνα:

Η τέταρτη εικόνα:

Η πρώτη εικόνα «μια μικρή γεύση τού τι πρόκειται να έρθει»

Η Δρ. Hannah Wakeford ανέφερε πως αυτή η εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο ήταν «μόνον η αρχή ενός μαραθωνίου εκπληκτικών εικόνων, που θα αποκαλύψουν τα βαθύτερα θαύματα του σύμπαντος».

«Οι εικόνες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ποιοι είμαστε»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη επιστημονική προσπάθεια θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στο να δοθούν απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας.

Ο γερουσιαστής Chris van Hollen μίλησε στα αποκαλυπτήρια στο Μέριλαντ και είπε ότι αυτή η μέρα είναι πολύ μεγάλη για την ανθρωπότητα, και συμπλήρωσε πως η τεχνολογία «θα απαντήσει σε ερωτήματα θεμελιώδη για το ποιοι είμαστε και πώς φτάσαμε εδώ».

Δείτε επίσης: Βρετανία: Ξεκίνησε η διαδικασία του νέου αρχηγού των Συντηρητικών

Loading