Νεκρός έπεσε ο δήμαρχος του Γκοστομέλ – «Πέθανε ως ήρωας»
Ο δήμαρχος του Γκοστομέλ, Γιούρι Πριλίπκο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν έξω για να διανείμει βοήθεια, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους που επικαλείται το SkyNews.
Η πόλη βρίσκεται κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και φιλοξενεί το αεροδρόμιο του Γκοστομέλ, ένα βασικό στρατηγικό σημείο στο κέντρο των μαχών μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων.
Το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ότι ο Γιούρι Πριλίπκο πέθανε ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα σε όσους είχαν ανάγκη.
Σκοτώθηκε μαζί με άλλους δύο, τον Ruslan Karpenkom και τον Ivan Zore.
Σε ανακοίνωση του συμβουλίου του Γκοστομέλ αναφέρεται ότι “πέθανε ως ήρωας“, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να γίνει άμεσα η κηδεία του λόγω του πολέμου.
Δείτε επίσης: Στ. Κυριακίδου: 10.000 κλίνες είναι διαθέσιμες στην ΕΕ για Ουκρανούς ασθενείς και τραυματίες
- Το Πακιστάν προτείνει τον Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης
- Ουκρανία: Επιδείνωση της κατάστασης με σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες
- Τουρκία: Ιστορική συνάντηση Ερντογάν – Πασινιάν στην Κωνσταντινούπολη
- Ο Τραμπ εξετάζει την πιθανότητα αλλαγής γνώμης για την αποπομπή του Πάουελ
- Στη Μέση Ανατολή: Ο ρόλος των F-35 και οι τελευταίες εξελίξεις