Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη και τον Λίβανο προκαλούν ανησυχία

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη και τον Λίβανο προκαλούν ανησυχία

Σημαντική κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης παρατηρείται καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη, στοχεύοντας σε υποδομές του τρομοκρατικού ιρανικού καθεστώτος. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιθέσεις στον νότιο τομέα της Βηρυτού, προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, καταδίκασε τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον του Ιράν, κάνοντας λόγο για οικοκτονία από τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.

Ο κ. Αραγτσί προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα υποστούν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η μόλυνση του εδάφους και του νερού μπορεί να έχει συνέπειες για πολλές γενιές.

Στο Ισραήλ, οι αρχές κήρυξαν συναγερμό το πρωί, έπειτα από τον εντοπισμό πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν. Ο πόλεμος έχει επηρεάσει και άλλες χώρες της περιοχής, με το Ιράν να πλήττει στρατιωτικές βάσεις και οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Σήμερα, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του λόγω πυρκαγιάς σε δεξαμενή καυσίμου, ενώ ρουκέτες έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους.

Loading

Play