Νετανιάχου: «Και οι Σύμμαχοι σκότωναν αμάχους»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου “το χειρότερο έγκλημα εναντίον των εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα”.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συνέκρινε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας με τον αγώνα των Συμμάχων εναντίον του ναζισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τις συγκεκριμένες δηλώσεις τις έκανε απαντώντας στις επικρίσεις για τον πολύ βαρύ απολογισμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

propoli

Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου σε δηλώσεις του παρέπεμψε σε βομβαρδισμό της Κοπεγχάγης από τους Συμμάχους σημειώνοντας ότι παρά τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων, κανένας δεν είπε στους Συμμάχους «μην εξαλείψετε τον ναζισμό», ανέφερε ο κ. Νετανιάχου. Δημοσιογράφος του είχε θέσει το ερώτημα αν το Ισραήλ επιβάλλει συλλογική τιμωρία στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε στην απάντησή του σε βομβαρδισμό της RAF στην Κοπεγχάγη που έπληξε κατά λάθος σχολείο καθώς πλησίαζε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την 21η Μαρτίου 1945, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 125 άμαχοι, ανάμεσά τους 86 παιδιά και 18 ενήλικοι μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
«Το 1944, η RAF βομβάρδισε το αρχηγείο της Γκεστάπο στην Κοπεγχάγη — απόλυτα νόμιμο στόχο. Όμως οι βρετανοί πιλότοι αστόχησαν κι αντί για το αρχηγείο της Γκεστάπο πέτυχαν νοσοκομείο παίδων σε μικρή απόσταση και νομίζω 84 παιδιά κάηκαν ζωντανά. Αυτό δεν ήταν έγκλημα πολέμου», είπε. «Δεν ήταν κάτι για το οποίο θα μπορούσες να κατηγορήσεις τη Βρετανία. Ήταν νόμιμη πολεμική ενέργεια, με τραγικές συνέπειες», όπως ενίοτε έχουν «τέτοιες νόμιμες ενέργειες».

Οι Σύμμαχοι μολαταύτα συνέχισαν τον πόλεμο μέχρι τέλους, παρά τις τραγικές συνέπειες, διότι γνώριζαν πως κρινόταν το μέλλον του πολιτισμού κι ολόκληρης της ανθρωπότητας και λοιπόν, σας λέω τώρα πως κρίνεται το μέλλον του πολιτισμού μας», συμπλήρωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Με το κίτρινο αστέρι στο στήθος ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ

Ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Γκιλάντ Ερντάν, καρφίτσωσε το κίτρινο αστέρι στο πέτο χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλώνοντας πως θα το φοράει, “με υπερηφάνεια”, για όσο δεν εκδίδεται απόφασή του που θα καταδικάζει τις “θηριωδίες” της Χαμάς.

“Ορισμένοι από εσάς δεν μάθατε τίποτα αυτά τα τελευταία 80 χρόνια. Ορισμένοι από εσάς ξεχάσατε γιατί ιδρύθηκε αυτός ο οργανισμός”, πέταξε ο διπλωμάτης, καταδικάζοντας τη “σιωπή” του ΣΑ μετά τις επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε τομείς της ισραηλινής επικράτειας, τις πιο πολύνεκρες από καταβολής κράτους, από την 7η Οκτωβρίου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, βαθιά διχασμένο, δεν έχει υιοθετήσει ούτε απόφαση, ούτε ανακοίνωση για τον πόλεμο Ισραήλ/ Χαμάς.

“Λοιπόν, θα σας το υπενθυμίζω. Από σήμερα, κάθε φορά που με βλέπετε, θα θυμάστε τι σημαίνει το να σιωπάς μπροστά στο κακό”, επέμεινε.

“Όπως οι παππούδες μου, όπως οι παππούδες εκατομμυρίων εβραίων, από σήμερα η ομάδα μου κι εγώ θα φοράμε κίτρινα αστέρια”, συνέχισε και σηκώθηκε όρθιος για να βάλει στο πέτο του κοστουμιού του κίτρινο αστέρι με τις λέξεις “Never again” (“ποτέ ξανά” στα αγγλικά), παραπέμποντας στο κίτρινο αστέρι που είχαν επιβάλει στους Εβραίους οι ναζί.

“Θα φοράμε αυτό το αστέρι μέχρι να ξυπνήσετε και να καταδικάσετε τις θηριωδίες της Χαμάς”, συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός – «Κανείς δεν θα ζητούσε κάτι τέτοιο από τις ΗΠΑ»

Loading