Νετανιάχου: «Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθύνθηκε μέσω διαγγέλματος στον λαό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θα λογοδοτήσει ακόμη κι ο ίδιος για την επίθεση της Χαμάς.

Παράλληλα ανέφερε ότι «δε θα δώσουμε καμία λεπτομέρεια στη δημοσιότητα σχετικά με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα» ενώ συμπλήρωσε ότι ο στρατός έχει εξολοθρεύσει «χιλιάδες τρομοκράτες» της Χαμάς.

propoli

«Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς ακόμη κι εγώ»

Επίσης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι «όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ακόμη και εγώ», για την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος. «Αλλά αυτό θα γίνει μετά το τέλος του πολέμου» όπως διευκρίνισε.

Πριν το διάγγελμα, προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Πολεμικού Συμβουλίου, της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Ισραήλ, που θεσπίστηκε μετά την έναρξη του πολέμου εναντίον της Χαμάς, και η συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ.

Στη συνέχεια είπε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται συνεχώς για τη χερτσαία επίθεση στη Γάζα και συμπλήρωσε ότι ο στρατός λαμβάνει εντολές από το Πολεμικό Συμβούλιο.

«Τη στιγμή της επίθεσης θα την αποφασίσει το Πολεμικό Συμβούλιο, μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Όλοι οι μαχητές της Χαμάς είναι καταδικασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα βγει δημόσια καμία λεπτομέρεια για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα και έτσι πρέπει να παραμείνει», είπε στο τέλος.

Δείτε επίσης: Bομβαρδισμός κοντά σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας – Ένας νεκρός και 44 τραυματίες

Loading