Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης έχουν δηλώσει ότι οι επιθέσεις σε λιμάνια, αποβάθρες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) είναι πλέον νόμιμες.
Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά από πρόσφατες αμερικανικές επιθέσεις κατά ιρανικών νησιών, όπως μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν. Οι επιθέσεις αυτές φαίνεται να έχουν κλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν.
Η δήλωση των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης υποδηλώνει μια αλλαγή στη στρατηγική τους, καθώς φαίνεται ότι επιδιώκουν να απαντήσουν στις αμερικανικές ενέργειες. Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω συγκρούσεις και αναταραχές στην περιοχή του Κόλπου.
![]()

