Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμο μαμούθ 364 εκατομμυρίων δολαρίων για απάτη

Σε ένα πολύ σημαντικό δικαστικό γεγονός, ένα δικαστήριο στη Νέα Υόρκη εξέδωσε μια απόφαση που επιβάλλει στον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, ένα πρόστιμο ύψους 364 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω απάτης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κατέληξε ότι ο Trump και οι γιοί του υπερέβαλαν την πραγματική αξία των επιχειρήσεών τους κατά δισεκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές.

propoli

Εκτός από το πρόστιμο, ο Trump απαγορεύτηκε επίσης να λειτουργήσει ως αξιωματούχος ή διευθυντής οποιασδήποτε εταιρείας στη Νέα Υόρκη για τρία χρόνια.

Αυτή η απόφαση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου του Trump πάνω σε κτίρια όπως το εμβληματικό Trump Tower και άλλες ιδιοκτησίες του στη Νέα Υόρκη.

Η αυστηρή αυτή απόφαση αποτελεί νίκη για την Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Letitia James, η οποία είχε καταγγείλει τον Trump για πολλά χρόνια παραπλανητικές πρακτικές κατά τη διάρκεια της κατασκευής του πολυεθνικού συγκροτήματος ουρανοξυστών, γηπέδων γκολφ και άλλων ακινήτων που τον έκαναν πλούσιο και διάσημο.

Οι δικηγόροι του Trump έχουν δηλώσει ότι θα κινήσουν έφεση εναντίον της απόφασης. Η James μήνυσε τον Trump το 2022 βάσει ενός πολιτειακού νόμου που την επιτρέπει να διερευνά τη συνεχιζόμενη απάτη σε επιχειρηματικές συναλλαγές.

Η μήνυση κατηγορούσε τον Trump και τους συνεργούς του ότι υπερέβαλαν επίσης συστηματικά τις οικονομικές δηλώσεις τους για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τα ακίνητά τους ήταν πιο αξιόλογα από ό,τι πραγματικά ήταν.

Aliri

Οι δικηγόροι της πολιτείας υποστήριξαν ότι ο Trump είχε υπερεκτιμήσει τον πλούτο του κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με την υπερεκτίμηση αυτή, ο Trump επωφελήθηκε από καλύτερους όρους δανείου και εξοικονόμησε τόκους, ενώ μπόρεσε να ολοκληρώσει έργα που αλλιώς ίσως δεν είχε ολοκληρώσει.

Δείτε επίσης: Τόσο έχει κοστίσει ο πόλεμος της Ουκρανίας στην Ρωσία

Loading