Σε αποψινές δηλώσεις του στην τηλεόραση της Rai, o Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στον ρόλο των χωρών της Δύσης
Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός τόνισε:
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να προβληματισθούμε σχετικά με την εμπειρία αυτή. Ξέρουμε ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν είναι η πρώτη απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην επίθεση κατά των Δίδυμων Πύργων. Κατά συνέπεια, ο απολογισμός αυτός δεν αφορά μόνον τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, αλλά όλη την περασμένη εικοσαετία και τον ρόλο της Δύσης στον αραβικό κόσμο».
Σε σχέση με τις μελλοντικές κινήσεις και εξελίξεις, ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε:
«Ακόμη πιο σημαντικό από τους απολογισμούς και το παρελθόν, είναι να σχεδιάσουμε τις μελλοντικές κινήσεις. Κατά την άποψη της Ιταλίας, το μέλλον συμπεριλαμβάνει την υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων, των γυναικών, και την προστασία όλων όσων εξετέθησαν τα περασμένα χρόνια για να προστατέψουν τα δικαιώματα αυτά στο Αφγανιστάν».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε, τέλος, ότι «η G20 αποτελεί τον φυσικό χώρο όπου μπορεί να ξεκινήσει μια διεθνής συνεργασία» και ότι «θα συνέλθει σύντομα και η G7, ενώ στο τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η Ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη με θέμα τις γυναίκες, στη Σάντα Μαργκερίτα Λίγκουρε της Ιταλίας».
- Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ: Ο ορίζοντας 2030 του Μητσοτάκη φέρνει μόνο ανασφάλεια
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
- Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: τι φέρνει η Κυριακή 06.09.2026
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
