Ντράγκι: “Το πρόγραμμα της Ιταλίας για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Tαμείου Ανάκαμψης και οι έξι αποστολές”

Μιλώντας στη Βουλή της Ρώμης, ο Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι παρουσίασε το ιταλικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει στις νέες γενιές μια πιο σύγχρονη χώρα. Και αυτό θα καταστεί δυνατόν, χάρη στους ευρωπαϊκούς πόρους, πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα έξι ετών», ανέφερε ο Ντράγκι, ενώ το σχέδιο θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες στις 30 του μήνα, περιέχοντας έξι κύριες «αποστολές»: την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, το «στοπ» σε ευνοϊκούς όρους συνταξιοδότησης και τη στήριξη των γυναικών, του Νότου και των νέων.

propoli

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των οικονομικών και κοινωνικών ζημιών που προκάλεσε η πανδημία.

Η κυβέρνηση της Ρώμης φιλοδοξεί να μειώσει σημαντικά την κατάσταση απόλυτης ένδειας, στην οποία έχει περιέλθει το 9,4% των νοικοκυριών της χώρας.

Πιο αναλυτικά, ο Μάριο Ντράγκι επεσήμανε ότι τα κονδύλια, συνολικά, θα αγγίξουν τα 248 δισεκατομμύρια ευρώ και πρέπει να χρησιμεύσουν για να καλυφθεί η διαφορά Βορρά-Νότου, εκείνη ανάμεσα στις διάφορες γενιές και το χάσμα μεταξύ των φύλων.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το 40% των ευρωπαϊκών πόρων θα χρησιμοποιηθούν για παρεμβάσεις στην Κάτω Ιταλία, αφού «αν αναπτυχθεί ο Νότος, θα αναπτυχθεί όλη η χώρα».

Ταυτόχρονα, 26 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την έναρξη και ολοκλήρωση δημοσίων έργων, 22 δισεκατομμύρια για την αύξηση της απασχόλησης, ενώ πάνω από το “1/3” των κονδυλίων θα σχετίζεται με παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Τέλος, ο Ντράγκι κατά την ομιλία του στην Βουλή της Ρώμης ζήτησε «να μην υπερισχύσουν μυωπικές αντιλήψεις, αλλά η θέληση να τύχει της πρέπουσας στήριξης το γενικότερο συμφέρον της Ιταλίας».

Δείτε επίσης: Βέμπερ: “Δεν θα δεχτούμε πιο στενούς δεσμούς με την Τουρκία, αν ο Eρντογάν δεν αλλάξει πορεία”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading