Ο Αντρέι Τρόσεφ είναι ο εκλεκτός του Πούτιν για την αρχηγία στην Wagner

Πριν λίγες ώρες, εμφανίστηκε μια φωτογραφία που καταγράφει τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, έναν ρωσικό στρατηγό, σε μια σκηνή όπου φαίνεται να χαιρετά με κατεβασμένο το παντελόνι του, αποκαλύπτοντας το εσώρουχό του. Αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και αμφιλεγόμενες αντιδράσεις.

Στη συνέχεια, φαίνεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, έχει βρει έναν υποψήφιο για να αναλάβει τη θέση του Πριγκόζιν στην οργάνωση Wagner, μια ιδιωτική στρατολογική εταιρεία. Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που υπάρχει μυστήριο για την τοποθεσία του πρώην ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

propoli

Σύμφωνα με αναφορές του CNN, που επικαλείται τις δηλώσεις του Πούτιν στην εφημερίδα Kommersant, ο Πούτιν προσπάθησε να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ των πολεμιστών της Wagner και του ηγέτη τους.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Πούτιν και του Πριγκόζιν περίπου 24 ώρες μετά την αποτυχημένη εξέγερση της ομάδας πληρωμένων πολεμιστών. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, η συνάντηση περιλάμβανε επίσης δεκάδες υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης Wagner.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη της οργάνωσης Wagner, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε τα χαρτιά του και πρότεινε μια επιλογή σε αυτούς.

Αντί να συνεχίσουν να πολεμούν υπό την ηγεσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Πούτιν πρότεινε να συνεχίσουν τη μάχη, αλλά υπό την καθοδήγηση ενός άλλου διοικητή της οργάνωσης, του Αντρέι Τρόσεφ, που είναι ευρέως γνωστός ως “Σεντόι”.

Αυτή η πρόταση έδωσε στα μέλη της Wagner την επιλογή να συνεχίσουν τη στρατιωτική τους ενέργεια, αλλά να αλλάξουν ηγεσία.

Ο Πούτιν φαίνεται να επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από τον Πριγκόζιν και να θέσει υπό άλλη διοίκηση την οργάνωση Wagner. Η πρόταση αυτή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Αντρέι Τρόσεφ, γνωστό ως “Σεντόι”, ο οποίος φαίνεται να αποτελεί μια πιθανή επιλογή για την επόμενη ηγεσία της οργάνωσης.

«Θα μπορούσαν να είχαν συγκεντρωθεί όλοι σε ένα μέρος και να συνεχίσουν να υπηρετούν», είπε ο Πούτιν, «και τίποτα δεν θα είχε αλλάξει γι’ αυτούς. Θα καθοδηγούνταν από το ίδιο πρόσωπο που ήταν ο πραγματικός τους διοικητής από την αρχή». «Και τι συνέβη τότε;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου της Kommersant στον Ρώσο πρόεδρο. «Πολλοί άνθρωποι έγνεψαν (σ.σ. καταφατικά) όταν το είπα αυτό», του απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δείτε επίσης: Ολλανδία: Θύμα “απειλών” η υπουργός Οικονομικών – Αποχωρεί από την πολιτική

Loading