Τις δηλώσεις του μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο το Jewish Telegraphic Association.
Ο αρχιραβίνος της Ρωσίας Μπέρελ Λάζαρ δήλωσε σοκαρισμένος από τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ της χώρας του ότι «οι χειρότεροι αντισημίτες είναι οι Εβραίοι και ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες», και τον κάλεσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις δηλώσεις του αυτές.
Τις δηλώσεις του μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο το Jewish Telegraphic Association.
«Δεν θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να δίνω συμβουλές στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, αλλά δεν θα ήταν άσχημο, αν ζητούσε συγνώμη από τους Εβραίους και απλώς παραδεχόταν το λάθος του. Νομίζω ότι τότε μόνο θα μπορούσε να θεωρηθεί το συμβάν λήξαν και να γυρίσουμε σελίδα», ήταν η απάντηση του Μπέρελ Λάζαρ στο ερώτημα που του έθεσε το JTA.
Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεν είναι σωστό να γίνονται οι όποιοι παραλληλισμοί μεταξύ του Ολοκαυτώματος και των τρέχοντων γεγονότων. Αναφερόμενος στον ρόλο που διαδραμάτισε ο σοβιετικός στρατός στην συντριβή του ναζισμού, ο Λάζαρ δήλωσε στο JTA ότι μια τέτοια σύγκριση «μειώνει την προσφορά των ηρωικών στρατιωτών που απελευθέρωσαν το Άουσβιτς και ανάρτησαν την σημαία της νίκης στο Ράιχσταγνκ».
Δείτε επίσης: Τι χρειάζεστε για να ανανεώσετε την άδεια οδήγησης: Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά
- Η Γερμανία χαρακτηρίζει «μετρημένα» τα πυραυλικά πλήγματα του Ιράν κατά στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο Κατάρ
- Η Βρετανία σχεδιάζει αύξηση στρατιωτικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ
- Ζωντανά: Σειρήνες στο Τελ Αβίβ παρά την ανακοίνωση εκεχειρίας του Τραμπ – Το Ιράν δηλώνει: Θα σταματήσουμε αν σταματήσει το Ισραήλ
- Μακρόν: Η κλιμάκωση της έντασης πρέπει να τερματιστεί
- Σ. Φάμελλος: Οι διπλωματικές υποχωρήσεις της Ελλάδας με απειλές για την ασφάλεια