Ο πρόεδρος Τραμπ υπερασπίζεται τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία

Μετά τις αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορονοϊού, επιμένοντας ότι πάνω απ’ όλα ήθελε να αποφευχθεί ο «πανικός».

Οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η δημοσιοποίηση αποσπασμάτων αυτού του βιβλίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «προδοσία» του αμερικανικού λαού από τον πρόεδρο.

propoli

«Ήθελα πάντα να υποβαθμίζω» τον κίνδυνο, εξήγησε ο Τραμπ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γούντγουορντ στις 19 Μαρτίου.

Όταν ρωτήθηκε, σήμερα το απόγευμα, για το θέμα αυτό, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι έκανε αυτή τη δήλωση. «Ήμουν πολύ ανοιχτός, με τον Γούντγουορντ και με οποιονδήποτε άλλο: δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε τον πανικό», είπε.

«Δεν θέλω να φοβούνται οι άνθρωποι, δεν θέλω να δημιουργώ πανικό», επέμεινε ο πρόεδρος, ο οποίος στις αρχές της πανδημίας δήλωνε ότι ο νέος κορονοϊός θα εξαφανιζόταν «σαν από θαύμα».

©Πηγή: amna.gr

Loading