Ο Ρώσος μαέστρος Τουγκάν Σοχίεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του Θεάτρου Μπαλσόι της Μόσχας δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη του στην Ουκρανία.
«Ξέρω ότι πολλοί περίμεναν να μιλήσω και να κάνω γνωστή τη θέση μου για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή» στην Ουκρανία, γράφει στην ανακοίνωση που έστειλε ο ατζέντης του στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Κατ΄αρχήν, πρέπει να πω το σημαντικότερο: ουδέποτε στήριξα και θα είμαι πάντα κατά οποιασδήποτε σύρραξης, υπό οποιαδήποτε μορφή», υπογράμμισε.
Το γεγονός ότι «ορισμένοι άνθρωποι αμφισβητούν την επιθυμία μου για ειρήνη και πιστεύουν ότι εγώ, ως μουσικός, θα μπορούσα να μιλήσω για οτιδήποτε άλλο πέραν της ειρήνης στον πλανήτη μας, το βρίσκω σοκαριστικό και προσβλητικό», πρόσθεσε.
Ο Σοχίεφ, που κατάγεται από την Οσετία και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους της νέας γενιάς, δηλώνει επίσης ότι «δεν μπορεί να είναι μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο οι συνάδελφοί του, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές, σκηνοθέτες, απειλούνται, αντιμετωπίζονται με ασέβεια και γίνονται θύματα μιας ‘κουλτούρας ακύρωσης’».
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Οδησσό, οι κάτοικοι προετοιμάζονται και περιμένουν
- Αριστοτέλης: Η επιδραστική πορεία του πνεύματος
- Νίκη Ανδρεάδου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: «Η κοινωνική πολιτική είναι η ψυχή της Αυτοδιοίκησης και θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής»
- Βορίζια: Επανέναρξη σχολείων 10 ημέρες μετά το διπλό φονικό με τη στήριξη ψυχολόγων
- Ασταμάτητοι οι Θάντερ, κυριαρχία των Τίμπεργουλβς στην αναμέτρηση με τους Κινγκς
- «Σοβαρό τροχαίο στο Κορδελιό: Μεθυσμένος οδηγός συγκρούστηκε με γερανοφόρο όχημα, ένας τραυματίας»
![]()
