Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε σήμερα με σφοδρές κατηγορίες κατά του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι η ανώτατη δικαστική αρχή των ΗΠΑ «υποστηρίζει την Κίνα», μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφασή του που ακύρωσε πολλούς από τους δασμούς που είχε επιβάλει ο ίδιος.
Στο Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε: «Το ανώτατο δικαστήριο (θα χρησιμοποιήσω πεζά τώρα, ελλείψει κάθε σεβασμού!) των Ηνωμένων Πολιτειών μου έδωσε κατά τύχη και ασυνειδήτως πολύ περισσότερες εξουσίες και δύναμη απ’ αυτές που είχα πριν τη γελοία, ηλίθια και πολύ πολωτική σε διεθνές επίπεδο απόφασή τους» καταγγέλλοντας την απόφαση του δικαστηρίου που περιορίζει τα δικαιώματά του στη δασμολογική πολιτική.
Ο Τραμπ τόνισε ότι «το ανώτατο δικαστήριο θα βρει έναν τρόπο να πάρει τη λάθος απόφαση, μια απόφαση που θα κάνει την Κίνα και άλλες χώρες χαρούμενες και πλούσιες», υπογραμμίζοντας την ανησυχία του για τις συνέπειες της απόφασης.
Αν και το Δικαστήριο έχει εκδώσει την απόφαση αυτή, ο Τραμπ δήλωσε ότι μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τις εξουσίες του για να «κάνω τελείως τρομερά πράγματα σε ξένες χώρες, κυρίως σ’ εκείνες που μας ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ εδώ και πολλές δεκαετίες».
Την προηγούμενη Παρασκευή, ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «γελοία», «ελαττωματική», «φρικτή» και, κλείνοντας, αναρωτήθηκε αν το ανώτατο δικαστήριο θα συνεχίσει να παίρνει αποφάσεις που είναι βλαβερές για το μέλλον της χώρας του.
Η κριτική του Τραμπ επεκτάθηκε και στους δικαστές, λέγοντας ότι το ανίκανο ανώτατο δικαστήριό του «έκανε εξαιρετική δουλειά για τους λάθος ανθρώπους και γι’ αυτό πρέπει να ντρέπεται», εξαιρώντας ωστόσο τους τρεις δικαστές που μειοψήφησαν, γνωστοί ως «οι Τρεις Μεγάλοι».
Συμπλήρωσε ότι «ας αφήσουμε το ανώτατο δικαστήριο να παίρνει αποφάσεις που είναι κακές και βλαβερές για το μέλλον της Χώρας μας, εγώ έχω δουλειά».
![]()
