Ο Τραμπ λέει πως ενδέχεται να μεταφέρει την ομάδα δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου σε άλλο χώρο

Ο Τραμπ λέει πως ενδέχεται να μεταφέρει την ομάδα δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου σε άλλο χώρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα πως ενδέχεται να μεταφέρει την ομάδα δημοσιογράφων που καλύπτουν τον Λευκό Οίκο σε διαφορετικό χώρο.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ απέρριψε δημοσίευμα που ανέφερε ότι σχεδίαζε να καταργήσει την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου και να επαναφέρει στον χώρο μια ιστορική πισίνα, λέγοντας πως ποτέ «δεν είχε καν σκεφτεί να κάνει κάτι τόσο ανόητο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα μπορούσε να μεταφέρει την ομάδα δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου από τη σημερινή της θέση μέσα στο κτίριο.

«Μπορεί να μεταφέρω τα Fake News σε μια λιγότερο ενοχλητική τοποθεσία», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Οι New York Times έγραψαν την Τρίτη ότι ο Τραμπ είχε προτρέψει την τότε εκπρόσωπο Τύπου Καρολάιν Λέβιτ, τον Αύγουστο, να μεταφέρει τις συνεντεύξεις Τύπου εκτός της αίθουσας James S. Brady του Λευκού Οίκου, αν και η ιδέα δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος είπε σε συνεργάτες πως θα προτιμούσε να υπάρχει μια εσωτερική θεραπευτική πισίνα, η οποία είχε εγκατασταθεί στον χώρο επί διακυβέρνησης Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Η διοίκηση Νίξον είχε αντικαταστήσει την πισίνα με την αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί συχνά αμερικανικά ΜΜΕ για άδικα προς την κυβέρνησή του ρεπορτάζ.

Τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος απαγόρευσε για μικρό χρονικό διάστημα σε δημοσιογράφους των CNN, MS NOW και Politico την πρόσβαση στους χώρους του Λευκού Οίκου, λέγοντας πως και άλλα ΜΜΕ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ανάλογους περιορισμούς.

Ο Λευκός Οίκος αποκατέστησε την πρόσβασή τους, έπειτα από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή, ο οποίος έκρινε ότι η απαγόρευση ήταν πιθανότατα αντισυνταγματική, αν και η κυβέρνηση Τραμπ εξακολουθεί να αμφισβητεί δικαστικά την υπόθεση.

Loading

Play