Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω βίντεο μίλησε ζωντανά στο βρετανικό κοινοβούλιο και αποθεώθηκε
«Απευθύνομαι σε όλους εσάς ως πολίτης, πρόεδρος μιας μεγάλης χώρας, με όνειρο», δήλωσε ο Ζελένσκι ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.
«Δεν θέλατε να χάσετε τη χώρα σας όταν οι Ναζί επιχείρησαν να σας κατακτήσουν», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Έπρεπε να παλέψετε για τη Βρετανία» και πρόσθεσε πως «Οι βομβαρδισμοί δεν μας πτόησαν»
«Χρειάζεται να υπάρξει απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία», επισήμανε ξανά ωστόσο για το θέμα όμως έχουν τοποθετηθεί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι..
Με φανερό τον σπαραγμό του για τις ζωές που χάθηκαν, κατέληξε: «Πάνω από 15 παιδιά έχουν πεθάνει στον πόλεμο».
Δανειζόμενος μια φράση του αείμνηστου Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε: «θα πολεμήσουμε στη στεριά, στη θάλασσα, στις παραλίες, στα δάση, δεν θα παραδοθούμε ποτέ».
Επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να πολεμά σε κάθε γωνιά της Ουκρανίας και πως δεν θα τα παρατήσει.
Δείτε επίσης: Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να μας δεχτεί – Ανοιχτός στον διάλογο για το καθεστώς του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ (vid)
- Μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στα MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
- Γκράβα: Άγνωστο πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία
- Τελετή Επίδοσης Διαπιστευτηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο από τους νέους πρέσβεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ιράκ
- Στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Δήμος Αθηναίων φύτεψε 2.000 νέα φυτά και έβαλε 1.100 τ.μ. γκαζόν
- Μιανμάρ: Πρώτη επαφή μετά από πέντε χρόνια για τον γιο της Αούνγκ Σαν Σου Τσι
![]()
