Η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εκκενωθούν δύο ακόμη πόλεις καθώς μαίνονται οι δασικές πυρκαγιές κοντά στο δημοφιλές θέρετρο Κόστα ντελ Σολ.
Οι φλόγες ενισχύθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πάνω από 1.000 κάτοικοι των περιοχών έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους ενώ ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών διέταξαν την “προληπτική εκκένωση” των πόλεων Χουμπρίκε με πληθυσμό πάνω από 500 κατοίκους και της πόλης Γκεναλγκουαθίλ με πληθυσμό περίπου 400 κατοίκους, οι οποίοι χθες ήταν περιορισμένοι μέσα στα σπίτια τους εξαιτίας του καπνού που υπήρχε στην περιοχή.
Η Κάρμεν Κρέσπο, τοπική αξιωματούχος αρμόδια για το περιβάλλον στην Ανδαλουσία, δήλωσε την Παρασκευή ότι η φωτιά φαίνεται ότι ήταν έργο εμπρηστών και ότι οι αρχές εργάζονται για να αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες.
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τον έπιασαν με 3 σάκους γεμάτους κάνναβη που ξεπερνούσε τα 52 κιλά! (pic)
- Επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κουβέιτ: Συναγερμός για τις αμερικανικές βάσεις
- Αν προκληθούμε: Στρατηγικές απάντησης της Ελλάδας στην Τουρκία
- Ανατροπή στην κυβερνοασφάλεια: Η NSA συνεργάζεται με την Anthropic για το Mythos
- Επανεισαγωγή μαύρων ρινόκερων στο εθνικό πάρκο Ματουσαντόνα της Ζιμπάμπουε
- Σοκ για την Ιορδανία: Ο Ιμπραχίμ Σάμπρα εκτός Μουντιάλ 2026 λόγω τραυματισμού
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

