Οι Γερμανοί συστήνουν τον εμβολιασμό παιδιών 12-17 ετών μόνο με υποκείμενα νοσήματα

Από την 7η Ιουνίου η κυβέρνηση επιτρέπει σε όλους, από την ηλικία των 12 ετών, να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους – Η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer

Μόνο παιδιά και έφηβοι που εξαιτίας υποκείμενων νοσημάτων διατρέχουν κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από την Covid-19, θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του ιού, συνιστά η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας.

propoli

«Το θέμα είναι η στάθμιση του οφέλους και των πιθανών κινδύνων. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες είναι αναμφισβήτητη, αλλά η σχετικά μικρή ομάδα παιδιών και εφήβων στα οποία δοκιμάστηκε -μόνο για δύο μήνες- δεν μπορεί να αποκλείσει εντελώς πιθανές σοβαρές παρενέργειες. Ο κίνδυνος να νοσήσουν σοβαρά από την Covid-19 είναι πολύ χαμηλός» εκτίμησε ο πρόεδρος της Stiko, ο Τόμας Μέρτενς, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Υποκείμενες επιβαρυντικές παθήσεις

Σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής τέτοιες παθήσεις είναι η παχυσαρκία, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, η ανοσοκαταστολή, οι χρόνιες πνευμονικές παθήσεις, τα καρδιολογικά προβλήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Επιπλέον, η σύσταση για εμβολιασμό περιλαμβάνει τα παιδιά και τους εφήβους που ζουν κοντά σε άτομα τα οποία διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών εάν μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό.

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα πρώτα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Σε αυτές τις περιφέρειες θα γίνουν πανηγύρια

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading