Οι ΗΠΑ δίνουν πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer

Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) όπως αναφέρουν οι New York Times εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δώσει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού.

propoli

Το συγκεκριμένο εμβόλιο, ήταν αυτό το οποίο είχε πάρει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης πριν από 8 μήνες, και με αυτό έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Οι New York Times τονίζουν πως οι ρυθμιστικές αρχές, είχαν κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε το εμβόλιο να πάρει πλήρη αδειοδότηση χθες ωστόσο κάτι τέτοιο εν τέλει δε συνέβη λόγω γραφειοκρατίας και διαπραγματεύσεων με την εταιρία.

Επίσης υπάρχουν πιθανότητες να μη δοθεί η έγκριση στην αρχή της εβδομάδας αλλά λίγο πιο μετά. Στη συνέχεια, το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως όταν πάρει οριστική έγκριση το εμβόλιο, τότε είναι πιθανό να υπάρξει νέα τροπολογία όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της. Όταν η εταιρία πάρει την πλήρη έγκριση, τότε το εμβόλιο δε θα είναι πλέον σε πειραματικό στάδιο.

Δείτε επίσης: Μεξικό: Υπό την απειλή του κυκλώνα Γκρέις (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading