Τις 38 φτάνουν οι υποθέσεις που ερευνούν οι Ουκρανοί για περιπτώσεις προδοσίας αξιωματούχων που κατηγορούνται ότι βοήθησαν τους Ρώσους.
Έρευνα για περιπτώσεις αξιωματούχων που βοήθησαν τους Ρώσους κυρίως σε Μαριούπολη και Χερσώνα, έχουν αρχίσει οι ουκρανικές αρχές.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του στρατιωτικού νόμου, ο οποίος έχει επιβληθεί από την πρώτη ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία, οι 38 κατηγορούμενοι έχουν πραγματοποιήσει εσχάτη προδοσία και έχουν ταχθεί στο πλευρό του εχθρού.
Ανάμεσα στους ερευνώμενους είναι και αρκετοί αστυνομικοί σε Μαριούπολη και Χερσώνα, οι οποίοι φέρεται να έχουν ταχθεί στο πλευρό του εισβολέα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ουκρανική υπηρεσία:
Η SBI ερευνά 38 περιπτώσεις εγκληματικής δράσης κατά της Ουκρανίας από αξιωματούχους και αστυνομικούς, που βοήθησαν τον εισβολέα, σύμφωνα με το άρθρο 111 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας (προδοσία).
Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές της SBI ερευνούν τις υποθέσεις αρκετών αστυνομικών σε Μαριούπολη και Χερσώνα. Παραβίασαν τους όρους του στρατιωτικού νόμου και πήγαν με την πλευρά του εχθρού.
Η SBI έχει καταγράψει μεμονωμένες περιπτώσεις αξιωματούχων που στράφηκαν προς τις ρωσικές κατοχικές δυνάμεις. Η μεγάλη πλειοψηφία τους συνεχίζει να υπερασπίζεται την πατρίδα.
Δείτε επίσης: Γαλλία: “Υβριδικά” κρούσματα Deltacron με συνδυασμό γονιδίων από Δέλτα και Όμικρον
- Νετανιάχου: Ο Τραμπ έχει τον πιο στενό συντονισμό με το Ισραήλ από κάθε άλλο πρόεδρο των ΗΠΑ
- Εξέλιξη στο Μεξικό: Έρευνα για δωροληψία κατά του πρώην προέδρου Πένια Νιέτο που σχετίζεται με το λογισμικό Pegasus
- Τέξας: Αγνοούνται τουλάχιστον 161 άτομα, σε ένα τραγικό απολογισμό
- Πώς η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής διαμορφώνει την ελληνική οικονομία: Μπόνους 500 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό
- Αθήνα: Πρωτοπόρος στη Συμμαχία των Γαλάζιων Πόλεων