Οι ρωσικές δυνάμεις παίρνουν τον έλεγχο τριών οικισμών στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι πήρε υπό τον έλεγχό της τρεις ακόμα οικισμούς, δύο εκ των οποίων στο βορειοανατολικό μέτωπο, που αποτελεί στόχο εδώ και μία εβδομάδα επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων, η οποία έχει οδηγήσει τα ουκρανικά στρατεύματα στο να υποχωρήσουν από ορισμένες περιοχές.

propoli

Οι Ρώσοι στρατιώτες «απελευθέρωσαν τις κοινότητες του Χλίμποκε και του Λουκιάντσι στην περιοχή του Χαρκόβου και προωθήθηκαν επίσης σε βάθος στις εχθρικές άμυνες», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα δύο αυτά χωριά, που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, είναι στα νότια αρκετών κοινοτήτων που έχουν ήδη καταληφθεί από τους Ρώσους αυτές τις τελευταίες ημέρες, σε μια ένδειξη ρωσικής προέλασης σε αυτή την περιοχή απέναντι στον ουκρανικό στρατό που έχει έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε επίσης ότι ανακατέλαβε το χωριό Ρομπότινε στα νότια, που έχει καταστραφεί πλήρως, μια κοινότητα-σύμβολο διότι ήταν μια από τις λίγες ουκρανικές κατακτήσεις κατά την αντεπίθεση το καλοκαίρι του 2023.

Τα ρωσικά στρατεύματα «απελευθέρωσαν πλήρως το χωριό Ρομπότινε στην περιοχή της Ζαπορίζια», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφερόμενο στην κοινότητα αυτή που ανακαταλήφθηκε από την Ουκρανία τον Αύγουστο του 2023 ύστερα από τρομερή μάχη.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε το Ρομπότινε τον Φεβρουάριο του 2024 για να στηρίξει τα στρατεύματα.

Ο ρωσικός στρατός έχει επίσης εντείνει την πίεση αυτούς τους τελευταίους μήνες στα ανατολικά, κυρίως γύρω από την πόλη Τσάσιβ Γιαρ και την περιοχή της Αβντιίβκα, μια πόλη που κατακτήθηκε τον Φεβρουάριο από τη Ρωσία ύστερα από ιδιαίτερα αιματηρές μάχες.

Οι δυνάμεις της Μόσχας πιέζουν αυτό τον μήνα την περιοχή του Χαρκόβου, όπου βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, σε αυτό που Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι είναι ίσως μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια λεγόμενη ουδέτερη ζώνη, ούτως ώστε να προστατευθεί η ρωσική, γειτονική περιοχή του Μπέλγκοροντ από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς και επιδρομές.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading