Για την σφαγή στην Μπούτσα μίλησε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ολένα Ζελένσκι, μιλώντας στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία Rai δήλωσε:
«Οι εικόνες της σφαγής της Μπούτσα με αφήνουν άναυδη. Ήταν μια ωραία περιοχή, στην οποία ζούσαν νεαρά ζευγάρια με παιδιά. Η Ρωσία μιλά -κυνικά-για στημένη παράσταση: πόσο θα θέλαμε να ήταν αλήθεια».
«Τα δικαιώματα των παιδιών της Ουκρανίας παραβιάζονται από έναν εισβολέα ο οποίος βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες. Έχασαν ήδη την ζωή τους 250 παιδιά, και πάνω από τα μισά ανήλικα της χώρας μου, έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες», πρόσθεσε.
Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 150 παιδιά από την Ουκρανία, όπως και το Βατικανό, για την ουσιαστική του βοήθεια. «Καλώ όσους μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. Στο μεταξύ, προσπαθούμε να οργανώσουμε και θερινούς τόπους διαμονής για παιδιά και περιμένουμε χρήσιμες προτάσεις» ολοκλήρωσε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου.
Δείτε επίσης: Πούτιν: Τι συζήτησε με τον πρόεδρο της Σερβίας
- Μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στην έδρα της Σλέζα Βρότσλαβ
- Euro Cup γυναικών: Ήττα του Πανσερραϊκού από τη Μονπελιέ με 96-77
- Μεγάλη ανατροπή στη Σόφια για τη Χάποελ Τελ Αβίβ
- Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Booking για απάτες και διαφάνεια
- Επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες: ο Προμηθέας λύγισε τη Μπατούμι με 91-76 στην Πάτρα
![]()

