Ολλανδία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί παιδιών 12 – 17 ετών με το σκεύασμα της Pfizer

Η Ολλανδία θα προσφέρει εμβόλια κατά του κορονοϊού σε όλα τα παιδιά 12 έως 17 ετών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα νέο κύμα κρουσμάτων λόγω του παραλλαγμένου στελέχους «Δέλτα».

Το ολλανδικό υγειονομικό συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφερθεί σε παιδιά ηλικίας ακόμα και 12 ετών το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού, ένα σκεύασμα που έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά από 12 ετών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) τον Μάιο.

propoli

Να σημειωθεί πως πριν λίγα λεπτά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της Ελλάδας έκανε σύσταση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών. 

Το ολλανδικό υγειονομικό συμβούλιο ανέφερε πως «Λαμβάνοντας τα πάντα υπόψιν, συστήνουμε να προσφέρεται το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σε όλα τα άτομα 12-17 ετών που το επιθυμούν».

Να προστατευτούν όλα τα παιδιά από σπάνιες περιπτώσεις σόβαρης νόσησης

Ο εμβολιασμός θα βοηθήσει να προστατευθούν τα παιδιά έναντι σπάνιων περιπτώσεων σοβαρής νόσησης με κορονοϊό, ανέφερε το υγειονομικό συμβούλιο.

Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιόνγκε δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θέλει να εμβολιαστούν οι έφηβοι προκειμένου οι νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού να μην προκαλέσουν κύμα μολύνσεων το φθινόπωρο.

Ποιες άλλες χώρες εμβολιάζουν παιδιά κατά του κορονοϊού

Με το να προσφέρει εμβολιασμούς σε παιδιά, η Ολλανδία θα ακολουθήσει αντίστοιχες κινήσεις από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη αρχίσει να εμβολιάζουν τους εφήβους.

Συνολικά έχουν γίνει 15,3 εκατ. εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ολλανδία, με τη χώρα των 17,5 εκατ. κατοίκων να οδεύει προς τη χορήγηση τουλάχιστον μίας δόσης σε όλους τους ενήλικες που το επιθυμούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Με τον ρυθμό των εμβολιασμών να ανεβαίνει, οι μολύνσεις κορονοϊού στην Ολλανδία μειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και εννέα μήνες, ύστερα από μεγάλο κύμα περιστατικών τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Αύξηση της απασχόλησης με την άρση των περιορισμών – Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι ζητούν 20.000 άτομα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading