Η Ρωσία άνοιξε “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” ώστε ο κόσμος να μπορεί να απομακρυνθεί από το Κίεβο και άλλες 4 ουκρανικές πόλεις, τις Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκιβ (Χάρκοβο) και Μαριούπολη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Το υπουργείο Άμυνας προσέθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έπαυσαν πυρ από τις 09:00 ώρα Ελλάδος, πρόσθεσε το Interfax.
Λίγο νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε ότι οι άμαχοι θα αρχίσουν σήμερα να εγκαταλείπουν την πολιορκημένη ουκρανική πόλη Σούμι βάσει συμφωνίας με τη Ρωσία για τη δημιουργία “ανθρωπιστικού διαδρόμου”.
“Συμφωνήθηκε η πρώτη οχηματοπομπή να ξεκινήσει γύρω στις 10 πμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) από την πόλη Σούμι. Το κομβόι αυτό θα ακολουθήσει ο τοπικός πληθυσμός με δικά του αυτοκίνητα”, σημείωσε σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.
Οι άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Υπουργός Άμυνας Βρετανίας: «Οτιδήποτε και να συμβεί ο πρόεδρος Πούτιν είναι μια ξοφλημένη δύναμη»
- Καρδίτσα: Ο Ουόρεν Ουάσινγκτον αντικαθιστά τον Φράνσις Οκόρο
- Ολοκληρώθηκε η δημόσια κλήρωση για 8.500 δικαιούχους που θα λάβουν 1.000 ευρώ
- Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola την Παρασκευή
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα λάβουν πληρωμές την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου
- ΚΑΕ Άρης: Ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο αισιοδοξία
![]()
