Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας απαγόρευσε την πολιτική δουλειά κομμάτων που χαρακτηρίστηκαν φιλορώσικα.
Την απόφαση ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους πολίτες, που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χθες Σάββατο το βράδυ.
«Οι δραστηριότητες των πολιτικών εκείνων που έχουν σκοπό τον διχασμό ή τη συνέργεια (με τη Ρωσία) δεν θα επιτύχουν», τουναντίον «θα αντιμετωπιστούν πολύ σκληρά» από τις αρχές στο Κίεβο, τόνισε ο κ. Ζελένσκι, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrayinska Pravda.
Ανάμεσα στις παρατάξεις η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύθηκε είναι η Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης, κόμμα εκπροσωπούμενο στο κοινοβούλιο.
Τα 11 κόμματα η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύθηκε από χθες βράδυ θεωρούνται ευρωσκεπτικιστικά, αντιφιλελεύθερα ή φιλορωσικά.
Ο κ. Ζελένσκι διευκρίνισε ότι διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης να εφαρμόσει πάραυτα την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη
- Μάχη για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί βλέπουν «μπλε κύμα» και οι Ρεπουμπλικανοί απαντούν
- ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλεί τη Μαρίν Λεπέν «συντηρητική φωνή» στη Γαλλία
- Ξεσπούν νέες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη στέγαση στην Πορτογαλία
- Σοκ με παράνομο δίκτυο εμπορίας ωαρίων στα Κατεχόμενα: Ζητούσαν γονίδια για ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια
- Ο Τραμπ επιμένει: Η Ουκρανία πρέπει να θέλει να κάνει συμφωνία με τη Ρωσία
![]()

