ΗΠΑ και Ρωσία έχουν μετατρέψει σε παρτίδα σκάκι για δυνατούς παίκτες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία αλλά και στην Ανατολική Ευρώπη γενικότερα.
Η Ρωσία θέλει να διατηρήσει την επιρροή της στην περιοχή και έχει μεταφέρει στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία που φοβάται πως θα υπάρξει εισβολή στην έδαφός της. Κάτι που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συμβεί τόσο το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αλλά και οι ΗΠΑ που στέλνουν στρατό στην Ανατολική Ευρώπη με το κλίμα να είναι εκρηκτικό.
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέτασαν κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής τους χθες Τετάρτη τον συντονισμό των διπλωματικών πρωτοβουλιών τους και των σχεδιαζόμενων κυρώσεων στη Ρωσία σε περίπτωση που προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Οι δύο αρχηγοί κρατών «συμφώνησαν ότι οι ομάδες τους θα παραμείνουν σε στενή επαφή» και ότι θα υπάρξει «διαβούλευση με τους συμμάχους στο NATO και τους εταίρους στην ΕΕ» όσον αφορά τη «συντονισμένη και συνεκτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία για τη συνομιλία αυτή.
Δείτε επίσης: Ρώσος πρέσβης: Η Μόσχα αποκλείει το ενδεχόμενο της εισβολής στην Ουκρανία
- Επένδυση άνω των 300 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών στην Ελλάδα
- Εκκένωση στην περιοχή Πανόραμα Σαλαμίνας λόγω πυρκαγιάς: Σημαντικό μήνυμα από το 112
- Αλ. Σδούκου: Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να μας κάνει να ξεχάσουμε – Η βελτίωση της καθημερινότητας κλειδί για την αυτοδυναμία
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης να επιστρέψει τα κλεμμένα στους αγρότες αντί να κουνάει το δάχτυλο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φωτιά στη Μαδρίτη: Δραματική κατάσταση με 120.000 στρέμματα κατεστραμμένα
![]()
