Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ανέλαβε την θέση του διοικητή των Εδαφικών Αμυντικών Δυνάμεων

Οι λόγοι αντικατάστασης δεν διευκρινίζονται.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντικατέστησε τον διοικητή των Εδαφικών Αμυντικών Δυνάμεων της χώρας, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο με τη συνδρομή του στην άμυνα της χώρας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής,

propoli

Σε προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρεται ο διορισμός του υποστράτηγου Ανατόλιι Μπαρχίλεβιτς στη θέση του νέου διοικητή. Ένα άλλο διάταγμα αναφέρεται στην αντικατάσταση του στρατηγού Ίχορ Ταντσιούρα ο οποίος ήταν στη θέση αυτή από τον Μάιο του 2022. Δεν αναφέρονται οι λόγοι των αποφάσεων αυτών.

Ο Μπαρχίλεβιτς, ηλικία 54 ετών, πέρυσι υπηρετούσε ως επικεφαλής των στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία όπου διεξάγονταν σκληρές μάχες από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ρόλοι των Εδαφικών Αμυντικών Δυνάμεων, ως τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, περιλαμβάνουν την προστασία των κρίσιμων υποδομών, την αντιμετώπιση δολιοφθορών και των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και τη διατήρηση της ασφάλειας στην Ουκρανία. Πρέπει επίσης να διασφαλίζουν την άμυνα όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανάπτυξη των κύριων ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ζελένσκι διόρισε τον περασμένο μήνα τον Ρουστέμ Ουμέροφ ως τον νέο υπουργό Άμυνας. Ο Ουμέροφ είχε δηλώσει ότι στις προτεραιότητές του είναι να κάνει το υπουργείο τον βασικό θεσμό για τον συντονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η ενίσχυση της αξίας του κάθε στρατιώτη ξεχωριστά, η ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας της Ουκρανίας και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αναφέρει ότι τέσσερις όμηροι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά

Loading