Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο του συγκεκριμένου προαστίου
Διανύουμε την 35η μέρα του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τον επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης να αναφέρει πως περίπου 400 κάτοικοι του Χοστομέλ, το οποίο είναι ένα προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας αγνοούνται.
Ο Τάρας Ντουμένκο είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό ότι γίνονται έρευνες σε υπόγεια στο προάστιο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα.
«Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του συζύγου και του γιου μιας γιατρού στην περιοχή που είχαν πάρει οι ρωσικές δυνάμεις πριν από δώδεκα ημέρες, ενώ τα πτώματα ανθρώπων που είναι γνωστό ότι σκοτώθηκαν δεν έχουν βρεθεί», πρόσθεσε.
Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του Χοστομέλ που πήγαν στο προάστιο Μπούχα, ενώ εντοπ΄σιτηκαν εκατοντάδες άμαχοι νεκροί. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο προαστίων του Κιέβου όπως το Χοστομέλ, η Μπούτσα και η Ιρπίν προ ολίγων ημερών.
Δείτε επίσης: ΕΕ: Κατηγορίες στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για θηριωδίες στην πόλη Μπούχα
- ZEW: Μια συγκινητική ιστορία που ταξίδεψε από τη Ρόδο στην Αργεντινή
- Διαμαρτυρία για τα λειτουργικά προβλήματα του μετρό Θεσσαλονίκης από το Κίνημα Δημοκρατίας
- Ο Κακουλάκης σπάει 16χρονο πανελλήνιο ρεκόρ
- Θρίαμβος του Νόρις στο σπριντ του γκραν πρι του Σάο Πάολο
- Φόβοι για νέο αιματοκύλισμα στα Βορίζια: Η κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του χωριού
![]()
