Ενάντιον μονάδων ρωσικών τεθωρακισμένων μάχονται σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις σε δυο πόλεις, τη Ντίμερ και τη Ιβανκίβ, που εντοπίζονται 45 και 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου
“Αερομεταφερόμενες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανία μάχονται γύρω από τις πόλεις Ντίμερ και Ιβανκίβ όπου έχει φτάσει μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων του εχθρού”, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στη σελίδα του στο Facebook.
Σύμφωνα με την ανάρτηση αυτή, η προέλαση “των υπέρτερων δυνάμεων του στρατού σταμάτησε στον πόταμο Τετερόφ. Η γέφυρα του ποταμού καταστράφηκε”.
Το γενικό επιτελείου στρατού της Ουκρανίας επεσήμανε εξάλλου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Γκοστομέλ, προ των πυλών του Κιέβου, το οποίο χθες είχε δεχθεί επίθεση από ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες απωθήθηκαν.
“Μια τακτική μονάδα των δυνάμεων ασφαλείας ελέγχει το αεροδρόμιο Γκοστομέλ όπου είχαν διεισδύσει χθες αερομεταφερόμενες ρωσικές μονάδες”, σημείωσε στο Facebook.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Φιδονήσι: Οι Ρώσοι τους ζήτησαν να παραδοθούν – Απάντησαν «Άντε γαμ**ου Ρωσία» και τους βομβάρδισαν
- Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε κατηγορούμενοι για το επεισόδιο στην Περαία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Μαζικές κινητοποιήσεις από τους αγροτοκτηνοτρόφους στον ΒΟΑΚ – Αναστάτωση στον πρωτογενή τομέα
- Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Σταθερά τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση
- Super League: Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ αναδεικνύεται παίκτης της εβδομάδας
- Ο Παούνοβιτς αναλαμβάνει την εθνική Σερβίας
![]()
